Είπαν για εμάς

 

Πρέπει να παραδεχτώ ότι με το φαγητό μου είμαι λιγάκι δύσκολη. Όχι ότι θέλω πάντα να τρώω τα τέλεια πιάτα αλλά για να πω ότι ένα φαγητό μου αρέσει, πρέπει να έχει αυτό το κάτι παραπάνω...
 
Η αλήθεια είναι ότι με την μετάβαση μου στον βιγκανισμό η σχέση μου με την κουζίνα επιδεινώθηκε κάπως. Εκεί που είχα μάθει να φτιάχνω τις απίστευτες συνταγές, έπρεπε πάλι να ξεκινήσω από το μηδέν. 
 
Αν και τελικά τα κατάφερα, υπήρχε (και υπάρχει) πάντα το θέμα των ¶ υλών. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ακριβώς τα υλικά που χρειάζεσαι ώστε το βίγκαν πιάτο σου να έχει ακριβώς τη γεύση που θέλεις. Οπότε τις "ψαγμένες" συνταγές τις άφηνα κυρίως για τραπέζια με φίλους ή συγγενείς.
 
Ως προς το καθημερινό φαγητό, αυτό δυστυχώς υστερούσε. Όχι ότι έτρωγα άσχημα αλλά τα όσπρια είχαν κάπως μεγαλύτερο μερίδιο στο διαιτολόγιο μου απ' ό,τι θα ήθελα. Και επειδή μένω μόνη και μαγείρευα για δύο-τρεις μέρες, η διατροφή μου μπορεί μεν να ήταν υγιεινή αλλά ούτε ιδιαίτερη ποικιλία είχε, ούτε γεύση. 
 
Με άλλα λόγια, όσο και αν δεν ήθελα να το παραδεχτώ, είχα πάψει να απολαμβάνω το φαγητό μου όσο παλιότερα. Με ευθύνη δική μου βέβαια καθώς βαριόμουν να ασχοληθώ. Αλλά το γεγονός αυτό δεν άλλαζε την πραγματικότητα.
 
Όταν είδα λοιπόν την ανάρτηση στο Facebook για καθημερινό μενού βίγκαν φαγητού στο σπίτι μου μόνο με 52 ευρώ την εβδομάδα, είπα "εδώ είμαστε"!
 
Για να πω την αμαρτία μου βέβαια, δεν είχα και πολλές προσδοκίες. Για τέτοιο ποσό περίμενα μια εναλλαγή από λαπά - φακές - μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας κοκ. 
 
Όταν είδα το μενού όμως, η έκπληξη μου ήταν πολύ ευχάριστη. Βίγκαν τυροκροκέτες, κρέπες, ζυμαρικά με ξηρούς καρπούς, ριζότα και γενικώς απίθανα πιάτα.
 
Από την άλλη, το ότι βλέπεις μια καλή περιγραφή πιάτου και μια ωραία φωτογραφία δεν σημαίνει ότι το φαγητό θα τρώγεται. Όπως όλοι μας, την έχω πατήσει κι εγώ αρκετές φορές. Οπότε ήμουν επιφυλακτική και είπα να πειραματιστώ με μια εβδομάδα ώστε να δω πώς θα πάει. Και αν μου άρεσε θα έπαιρνα και το μηνιαίο πακέτο που ερχόταν και πολύ φθηνότερα.
 
Για καλή μου τύχη, η πραγματικότητα ξεπέρασε πάρα πολύ τις προσδοκίες μου. Καταρχάς τα πιάτα ήταν όντως γευστικότατα. Οι περιγραφές και οι φωτογραφίες τους ανταποκρίνονταν πλήρως στην πραγματικότητα. Και όπως ήδη είπα, οι γεύσεις ήταν ανεπανάληπτες.
 
Κάθε μέρα είχα στην πόρτα μου δύο διαφορετικά φαγητά τα οποία όχι μόνο ήταν πολύ νόστιμα αλλά επίσης ήταν και σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Δεν ήταν δηλαδή ότι απλώς είχα φαγητό για μεσημέρι και βράδυ αλλά ότι πάντοτε μου περίσσευε και αρκετό. Οπότε παρόλο που το μενού ήταν για Δευτέρα - Παρασκευή, κάποιες μέρες έφαγε και η μητέρα μου που νήστευε και τελικά μου περίσσεψε και για το σαββατοκύριακο.
 
Οπότε ναι, όπως καταλαβαίνετε, είμαι πλέον φανατική του VeggieGo. Κάθε μέρα έχω σπίτι μου δύο βίγκαν πιάτα που όχι απλώς με χορταίνουν αλλά με παίρνουν μαζί τους σε ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων. Που με έχουν κάνει να αγαπήσω ξανά το vegan φαγητό που η τεμπελιά μου με είχε κάνει να το βαρεθώ. 
 
Όχι ότι έχω λατρέψει όλα τα πιάτα βέβαια. Το σπανάκι δεν μου άρεσε ποτέ. Οπότε μια σούπα με σπανάκι που μου έστειλαν την κράτησα για την μητέρα μου. Αλλά πλέον προνοώ και όταν υπάρχει κάτι στο μενού που δεν το τρώω, ενημερώνω εγκαίρως και μου φέρνουν κάτι που να μου αρέσει!
 
Όσο για το κόστος; Ε, με 52 ευρώ την εβδομάδα ή 152 το μήνα έχω φαγητό ουσιαστικά για δύο άτομα. Δεν το λες και ακριβό! Μου μένει πάντοτε δηλαδή απόθεμα και για το σαββατοκύριακο.
 
Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν από την εταιρεία, σε λίγο διάστημα το πακέτο θα περιλαμβάνει και πρωινό αλλά και γλυκό. Οπότε, αν κρίνω από όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, με βλέπω να σκάω στο φαγητό!
 
Αν και ακόμη η VeggieGo δεν εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Αθήνας, αν είστε τυχεροί/ες και κάνουν διανομές και στην περιοχή σας αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε. Δεν είναι μόνο ότι είναι πολύ φτηνό. Αυτό που πραγματικά θα απολαύσετε, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον, είναι οι τόσο ξεχωριστές εναλλαγές γεύσεων.
 
Ποιος είπε λοιπόν ότι το βίγκαν φαγητό πρέπει να είναι ακριβό για να σε μαγέψει;